Inspireren voor techniek

Voor scholen is er het Scholenproject. Met het scholenprojecten willen we meer kinderen bereiken en inspireren voor techniek en meer enthousiaste deelnemers werven voor de Lego Mindstorms Challenge  tijdens het Heuvelrug Robot Event.

Ondersteuning door het Robotproject

Het Heuvelrug Robot Project biedt de scholen de volgende ondersteuning:

 1. We komen graag bij nieuwe scholen op bezoek om een toelichting te geven op ons project
 2. We bieden docenten die willen weten wat Lego Mindstorms programmeren inhoudt de docenteninstructie
 3. We bieden een lespakket van 2-4 lessen welke voldoende zouden moeten zijn om teams voor te bereiden op de Lego Mindstorms Challenge
 4. We bieden nieuwe scholen een assistent die de docent ondersteunt bij het geven van de lessen (mits inpasbaar in de planning)
 5. We stellen 5 Lego Mindstorms Educatie sets ter beschikking voor 2-4 lessen. Hiervoor vragen we een eenmalige vergoeding van € 100 per school. We vragen de school daarnaast tenminste 1 set (± € 425) zelf aan te schaffen voor het deelnemende team aan de wedstrijd en voor duurzame inbedding tijdens lessen, voor en na het event.
 6. We zorgen voor het beheer, de planning en de logistiek van de sets tussen de verschillende scholen.

Indien u niet zeker weet of de school van uw zoon of dochter mee doet aan dit project vraagt u het dan aan de school. We richten ons in de communicatie op de IT/Techniek coördinatoren van de scholen in de regio Utrechste Heuvelrug. Voor geval dat uw kind onverhoopt op een niet deelnemende school zit of meer willen oefenen, organiseren we workshops.

De volgende scholen hebben zich inmiddels aangemeld voor het scholenproject:

 • Regenboog, Amerongen
 • Wilhelmina, Amerongen
 • Willem Teellinck, Achterberg
 • De Springplank, Rhenen 
 • De Schakel, Leersum
 • De Hoeksteen, Leersum
 • Meander, Leersum
 • Daltonschool Nicolaas, Doorn

We zijn hier erg blij mee. Met enkele scholen zijn we nog in gesprek. De groep kan nog iets groeien. Als deelnemende basisschool kun je maximaal 2 teams inschrijven. Er moeten dan wel voor beide teams sets beschikbaar zijn bij de school.