Het hoofdonderdeel

In 2019 wordt geen Heuvelrug Robot Event georganiseerd! Het scholenproject gaat in 2019 in afgeslankte door.

De LEGO Mindstorms Challenge is het hoofdonderdeel van het Heuvelrug Robot Event. Ben je tussen de 8 en 16 jaar oud en ben je in het bezit van een Lego Mindstormsset NXT2 of EV3, dan kun je meedoen met de Lego Mindstorms Challenge. Hieronder lees je hoe het werkt en wat je moet doen om je aan te melden en voor te bereiden.

Heb je geen Mindstormsset, maar lijkt het je toch erg leuk, schrijf je dan eerst in voor de Lego Mindstorms Workshops, waar je tegen een kleine vergoeding ook een set in bruikleen kunt krijgen.

Voor wie

Meisjes en jongens in teams van 1 of 2 personen tussen de 8 en 16 jaar
Inschrijven voor 15 juni, via de inschrijfknop.
Datum wedstrijd: 6 juli 2019
Locatie: Allemanswaard Theaterzaal

Planning dag indeling (START: 12:00, overige tijdstippen volgen):

Aanmelding en inrichten "werk-"plek.
Uitleg wedstrijdopdracht.
Wedstrijd eerste deel.
Pauze.
Wedstrijd tweede deel.
Finale demonstraties, met aansluitend de prijsuitreiking.

De opdracht

Een kwartier voordat de wedstrijd begint krijg je de opdracht op papier en wordt deze uitgelegd en kun je vragen stellen. Je hebt 4 uur de tijd om je robot te bouwen en te programmeren - 2 uur 's-morgens en 2 uur 's-middags. Je kunt voor allerlei onderdelen punten verdienen. Het aantal goed uitgevoerde taken levert de meeste punten op, maar er wordt ook altijd een freestyle oefening gevraagd waarin je kunt laten zien wat je robot nog meer kan. De specifieke regels vind je in het reglement.

Na die 4 uur mag je de robot loslaten op een parcours en worden de punten gescoord door een jurypanel van experts. Er zijn voorbeeldopgaven op deze pagina te downloaden die helpen om te snappen hoe het werkt met de puntentelling. De opdrachten zijn best pittig en zodanig dat het vrijwel onmogelijk is om alle punten te halen, maar we denken dat het voor iedereen haalbaar is om een behoorlijk aantal punten in de wacht te slepen.

Wat mag je

  • Een 10 liter emmer met technisch Lego en de Mindstorms set meenemen. Alle Lego is los (geen prefab, sorteren in zakjes mag wel).
  • Een laptop of tablet met het Mindstorms programma en opladers. Ook eigen programmaatjes die je thuis al hebt gemaakt, waarvan je misschien onderdelen kan gebruiken.

Bij de intake wordt gecontroleerd wat je hebt meegenomen.

Wat krijg je van ons

  • Je eigen werkplek, bestaande uit een tafel, 2 stoelen, een verdeeldoos voor stroom en voldoende ruimte rond de tafel om te kunnen bouwen en te testen.
  • Lunch en drinken en een tussendoortje.
  • De Wifi-code. Internet raadplegen en programma’s downloaden mag.
  • Extra attributen als dit handig is voor de opdracht.

De wedstrijd

  • Er lopen scheidsrechters rond die er voor zorgen dat er niet met het publiek wordt samengewerkt. De scheidsrechters helpen je op weg als je vragen hebt.
  • Er kunnen maximaal 20 teams meedoen.

De prijs

  • De hoofdprijs is een middagje meedraaien met Wageningen UR Vision en Robotics team. Ook een meet & great met Professor Dr. Ir. Eldert van Henten behoort tot het prijzenpakket.
  • Daarnaast heeft de organisatie mogelijk nog een extraatje in gedachten.